Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Tranzitie Si Consolidare Democratica in Sud-Estul Europei: Strategii, Modele, Teorii Si Concepte (Politica Regionala) (Report)" by Revista de Stiinte Politice # Book PDF Kindle ePub Free

Tranzitie Si Consolidare Democratica in Sud-Estul Europei: Strategii, Modele, Teorii Si Concepte (Politica Regionala) (Report)

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Tranzitie Si Consolidare Democratica in Sud-Estul Europei: Strategii, Modele, Teorii Si Concepte (Politica Regionala) (Report)
  • Author : Revista de Stiinte Politice
  • Release Date : January 01, 2008
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 265 KB

Description

Tipologia tranzitiei si dilemele democratiei In domeniul stiintelor politice, si nu numai in lexicul acestora, semnificatiile termenului de "tranzitie democratica" sunt numeroase. O astfel de polivalenta implica necesitatea unei definitii cat mai precise. In lucrarea pe care George Pridham si Tatu Vanhanen au consacrat-o procesului de democratizare din Estul Europei Democratization in Eastern Europe: Domestic and International Perspectives (1994) autorii evidentieaza doua abordari ale conceptului: orientarea functionalista si cea genetica, cunoscuta si sub denumirea de orientarea micro- si macro. Prima acorda atentie realitatilor structurale si conjuncturale--in special, economice, sociale si politice1. Daca aceasta orientare omologheaza prea multe realitati, cea de-a doua orientare delimiteaza si defineste variabilele conjuncturale, in special, parametrii schimbarilor de regim, importanta optiunii si strategiei actorilor politici in procesul de tranzitie (2).


Free PDF Download "Tranzitie Si Consolidare Democratica in Sud-Estul Europei: Strategii, Modele, Teorii Si Concepte (Politica Regionala) (Report)" Online ePub Kindle